Mo en JaRo gaan naar Parijs, zomer 2009

Een mini meet-up (door Mo)

Gisteren hadden we een ontmoeting met iemand die we kennen van Flickr. Veel leden vinden het leuk om andere leden te ontmoeten. Dat wordt ook wel meet-up genoemd. Er worden plaatselijke, landelijke en international meet-ups georganiseerd.
Ik heb zelf ooit een meet-up voor Amsterdamse leden georganiseerd, en ik ben met JaRo naar een meet-up in Nijmegen en eentje in Leiden geweest en in Augustus gaan we naar een meet-up in Antwerpen.

Meestal komen er veel mensen naar zo´n meet-up, maar je kunt ook met één of twee andere leden afspreken. Dat heet dan een mini meet-up.

Nou, wij hadden gisteren dus een mini meet-up met Claude Covo-Fachi, een Française die in Parijs woont. Ik had haar in 2005 al een keer eerder ontmoet, toen zij een bezoekje aan Amsterdam bracht.
Ze is leuk! Een gepensioneerde lerares Engels, dus gelukkig hoeven we niet moeilijk te doen in het Frans. Ze is ongeveer de hipste gepensioneerde vrouw die ik ken; ze is bijna 65 maar doet aan Flickr, Facebook, Twitter en ze heeft een Mac en een iPhone.

Deze foto heeft Jaro van Claude en mij genomen.

mini Flickr-meet with ClaudeCF

Zij had voorgesteld dat we elkaar in het museum Petit Palais zouden ontmoeten. Nou dat was een goed idée, want het is daar echt prachtig. Leuke kunst (niet te zwaar) en een prachtig fotogeniek gebouw.

Wat nou echt grappig was... toen JaRo en ik buiten bij de ingang stonden te wachten werd ik aangesproken door een jongen die een gouden ring in zijn handd hield en me vroeg of ik die verloren had. Ha ha, jullie raden het al... dezelfde oplichters-truc. Maar het grappige was dat het niet alleen dezelfde truc was, maar ook dezelfde jongen en dezelfde ring. Stom dat ie me niet herkende!
Ik zei tegen hem in mijn beste Frans dat hij dit al een keer geprobeerd had en dat ik hem doorhad. Hij begreep mijn woorden niet maar mijn lichaamstaal maar al te goed. Toen ik met mijn vinger de huid onder mijn rechteroog naar beneden trok en hem streng aankeek had ie het echt door. Hij liep snel weg.

Hieronder twee foto's die Claude gisteren van ons gemaakt heeft.

Karin

Wat een domme rover:-) Hmm krijg zin om ook weer eens naar Parijs te gaan.

Esther

Ik krijg zin om een mucha tattoo te laten zetten.

Lieveke en Riad

Leuk dat jullie zo'n meet up doen..

Als je dan toch in paris Bent:P
Waarom niet?

Anyway.. Ik ben weer helemaal bij hoor!!
X